introfoto
Ingrid de Visser met koffieboer in Guatemala

In 2010 gingen Ingrid de Visser en haar partner Carlo Schneider op zoek naar een (h)eerlijke koffie. Een koffie die in Nederland de smaak van Café del Mar zou kunnen vertegenwoordigen. In hun zoektocht kwamen zij onder meer terecht in Guatemala op de finca Platanillo. Hier groeit de 100% arabicaboon op grote hoogte in een schaduwrijke omgeving, wat zorgt voor de eigen, karakteristieke smaak van de koffieboon.

Na terugkomst zijn Ingrid en Carlo in 2011 gestart met de verkoop van Café del Mar koffie. In een Piaggio met vers geurende koffiebonen in eikenhouten tonnetjes reden zij langs restaurants en kantoren waar men graag een mooie en smaakvolle koffie serveert. In de jaren die daarop volgden is Café del Mar uitgegroeid tot een volwaardig koffiemerk met passie voor smaak en beleving. Daarbij is hun bezoek aan Guatemala een verbintenis aangegaan om lokale (Zuid-Amerikaanse) koffieboeren blijvend te ondersteunen.

Café del Mar doneert, mede namens haar klanten, 75 cent per verkochte kilo koffie aan 2 projecten van Solidaridad. Bij Comon Yai Nop Tic en Sipakapa worden de leefomstandigheden van de koffieboeren en hun gezinnen structureel verbeterd door de verkoop van koffie gezamenlijk te organiseren en de natuur te behouden door het aanmoedigen van duurzame productiemethoden.
 Eenmaal in Nederland aangekomen worden de groenen bonen wekelijks ambachtelijk en vers gebrand en verpakt in bio-afbreekbare zakken. De bestickering wordt verzorgd door mensen met een verstandelijke beperking. Op die manier draagt Café del Mar bij aan een stukje ‘mooiere wereld’. En die liefde proef je in de met zorg bereidde koffie.

Kenmerken Café del Mar koffie

Zuiver Arabica

De zuivere arabicabonen zijn van hoge kwaliteit. De hoog gelegen plantage en het optimale klimaat zorgen voor een uitgebalanceerde koffieboon, zacht van smaak en met een fruitig accent.

Eigen Fair Trade

De boeren en hun gezinnen verdienen een eerlijke beloning voor hun harde werk. Café del Mar heeft een eigen fair trade concept ontwikkelt in samenwerking met Solidaridad.

Rainforest Alliance

Onze Platanillo en San Marcos koffiemelanges zijn Rainforest Alliance gecertificeerd. 

Vers gebrand

Wekelijks wordt onze koffie op kleine schaal met ambachtelijk vakmanschap en passie gebrand. De tijd tussen het branden en de levering aan u is bijzonder kort.

Sociaal ondernemen

De koffiezakken worden gestickerd bij Scorlewald in Schoorl, een instelling waar mensen met een geestelijke beperking wonen en werken. Vol trots dragen ook zij hun steentje bij aan ons product.

Duurzame verpakkingen

Onze koffie wordt verpakt in handige ‘refill blikken’ of in zakken van zogeheten ‘kraft paper’, een hoge kwaliteit biologisch afbreekbare en recyclebare zak.

Koffie activiteiten bij Café del Mar

Alles over koffie

Barista workshops

Het zetten van een goede kop koffie wordt de afgelopen jaren steeds meer gewaardeerd. En daarom is het ook erg leuk om te weten hoe een goede kop koffie wordt gezet. Onze trainingen worden verzorgd door hiertoe opgeleide SCAE gecertificeerde barista’s.
Meer info…

Lekker genieten

High Coffee met topproducten

Met onze High Coffee kunt u genieten van diverse heerlijke koffiesoorten en smaken. Alle produkten zijn van topkwaliteit. Geniet van elkaars gezelschap en reserveer een High Coffee.
Meer info…