Over Jura

Innovatie, precisie, kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en service zijn waarden die als het ware in het DNA van JURA gegrift zijn. Als enige merk ter wereld spitst het Zwitserse bedrijf zich volledig toe op premium-volautomaten voor koffiespecialiteiten, en heeft het zich duidelijk als specialist op de markt gepositioneerd. Volautomaten van JURA zijn een synoniem voor een optimaal koffieresultaat, een eenvoudige bediening en een subliem design.

Oorsprong van het merk
Het Zwitserse Jura werd opgericht in 1931 en legde zich aanvankelijk toe op de ontwikkeling van innovatieve huishoudelijke apparatuur met een lange levensduur. Als voorloper op het gebied van volautomatische koffiezet apparaten bracht JURA in 1986 een volautomaat voor thuisgebruik op de markt. Het is in dit segment uitgegroeid tot een wereldspeler in het segment van de hoogste kwaliteit.

Wereldwijde service
Volautomaten van JURA onderscheiden zich door hun lange levensduur. Ze worden hierop speciaal ontwikkeld, in het bijzonder om gemakkelijk onderhouden te worden en relatief eenvoudig onderdelen te kunnen vervangen. Onderdelen worden milieuvriendelijk gereviseerd via een fijnmazig wereldwijd netwerk van servicecentra.

Eco-intelligentie
Milieubewustheid is voor JURA even belangrijk als het kritisch verbruik van grondstoffen en stroom. Haar volautomaten bereiden daarom de koffieproducten per zetting, waarbij de verwarmingselementen niet non-stop aan hoeven te blijven staan. De toegepaste techniek hierbij kent een vooruitstrevende energie-efficiëntie.

De Key Technologieen van JURA
Kies je voor een Jura koffiemachine, dan kies je voor kwaliteit, uitstraling en gebruiksgemak. Wat voor ’n type koffiedrinker je ook bent, Jura voorziet in jouw koffiebehoefte: jouw Jura espressomachine bereidt met de grootste zorg een espresso of een cappuccino met een druk op de knop.

AromaG3-molen
De koffiebonen worden altijd vers gemalen – dit garandeert een maximum aan aroma. Via de maalgraad kan de gewenste fijnheid van de gemalen koffie worden ingesteld. Hierdoor wordt de doorlooptijd van het water beïnvloed. Hierbij geldt: hoe fijner de gemalen koffie, des te intenser de smaak. 
De snijhoeken in de maalkegels van de AromaG3-molen zijn geperfectioneerd. De ingenieurs van JURA zijn er daarbij in geslaagd de efficiëntie aanzienlijk te vergroten. Hierdoor wordt het veelzijdige natuurlijke aroma optimaal geconserveerd en wordt de duur van het maalproces met de helft gereduceerd.

Intelligent Water System (I.W.S.®)
Koffie bestaat voor 98% uit water. Zonder filtering van het water leidt kalkaanslag tot verkalking van uw apparaat. JURA biedt via I.W.S.® met CLARIS Smart-filterpatroon een oplossing:

  • Het apparaat wordt beschermd tegen kalkafzetting en heeft daardoor een langere levensduur.
  • Het apparaat hoeft niet ontkalkt te worden.
  • Gelijkblijvende kwaliteit van water en koffie is gegarandeerd.
  • Het systeem herkent of een filter geplaatst is (zonder verdere programmering.

I.P.B.A.S.© & P.E.P.©
Intelligent Pre-Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©) is een voorwelsysteem waarmee koffie van elke melange een optimum aan aroma ontwikkelt. De zetgroep is het hart van de volautomaat. De zetgroep van JURA kan 5 tot 16 gram gemalen koffie bevatten. De koffie kan zo naar de persoonlijke smaak worden ingesteld.
Het impulsextractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.®) zorgt ervoor dat het maximale aroma behouden blijft, zelfs bij kleine koffiespecialiteiten zoals espresso of ristretto. Het water wordt met korte pulsen door de gemalen koffie geperst en optimaliseert de extractietijd.

Roger Federer en Jura
De Zwitser, die talrijke grand slams op zijn naam heeft staan, gaat JURA zowel in Zwitserland als daarbuiten als ambassadeur vertegenwoordigen en zal overal ter wereld hun gemeenschappelijke waarden uitdragen: prestatie, precisie, elegantie, prestige en passie voor uitmuntendheid.

Jura Koffiemachine

Koffie Workshops Amsterdam Coffee Experience

Thuisbarista

Wil je altijd al weten hoe je precies jouw favoriete kopje koffie zet? Dan is deze workshop wat voor jou. Lees verder…

Latte Art

In de Latte Art workshop leer je de theorie en skills achter de basis latte art, die een barista moet beheersen. Lees verder…

Proeverij

Of heb je altijd al willen weten welke zetmethode voor jou het lekkerste kopje koffie zet? Lees verder…